KEYMAKER 2005 - výzva pro autory

BUSLab (Brno University Security Laboratory) za podpory firmy Grisoft, s.r.o, vyhlašuje soutěž o nejlepší studentskou práci v oblasti kryptologie a informační bezpečnosti.

Barevný poster s výsledky souteze KEYMAKER 2005

Výbor soutěže KEYMAKER ohodnotil přijaté příspěvky a vybral tři vítěze soutěže KEYMAKER 2005! Ačkoliv jsme si v první chvíli představovali trošku větší zájem o soutěž, nakonec jsme byli příjemně překvapeni vysokou kvalitou zaslaných prací.

Takže, abychom to příliš neprotahovali, pořadí vítězů je následující:

  1. Jiří Vábek - Kryptoanalýza německé vojenské šifry Enigma - Rejewski a záhada třetího rotoru
    Hlavní výhra - 20.000 Kč
  2. Peter Pecho - Prihlasovanie čipovou kartou do Unixu
    Druhá cena - 10.000 Kč
  3. Martin Drahanský - Fingerprint Key Generation
    Třetí cena - 5.000 Kč

Poster A4 se základními informacemi - KEYMAKER - poster.

Vzhledem k tomu, že pořadí na 3. až 6. místě bylo velmi těsné, rozhodli jsme se menší částky vyplatit i dalším třem účastníkům: Markovi Kluzovi, Juraji Ondrušovi a Tomáši Dosedělovi.

Jménem organizačního výboru a hlavního sponzora firmy Grisoft, a.s. gratulujeme vítězům!!

Cílem soutěže KEYMAKER je kromě nalezení největšího klíčníka roku, také podpora studentů vysokých (případně středních) škol v jejich samostatné práci a pomoci jim překonat bariéru odborné a vědecké komunity v České republice. Také bychom rádi demonstrovali firmám působícím v oblasti IT v České republice existenci skvělých mozků a možností českých škol v řešení konkrétních projektů.

Pravidla

Pořadí příspěvků určí rozšířený programový výbor konference MKB2005. Složení hodnotícího výboru je níže.

Nejlepší příspěvky budou doporučeny k uveřejnění v časopise DSM a e-zinu Crypto-World. Vybraní autoři budou prezentovat svou práci na kryptologickém workshopu Mikulášská kryptobesídka 2005. Mezi nejlepší práce budou rozděleny ceny v celkové hodnotě 45.000 Kč, věnované firmou Grisoft.

Pokyny pro autory

Přijímány jsou články, bakalářské či diplomové práce, nebo jiná ucelená díla. Nutnou podmínkou je, aby hlavním autorem podané práce byl student. Rozsah příspěvků není omezen, ale u větších prací (nad 15 stran) požadujeme výtah podstatného obsahu v max. rozsahu 8 stran, v písmu 11pt a řádkováním 1,2. Všechny části musí být odevzdány v jednom souboru formátu PDF, nebo PS, který nebude obsahovat jména autorů. Hodnocení příspěvku je anonymní.

Pro odevzdání příspěvku je třeba se zaregistrovat na webu konference MKB2005, který je na adrese www.buslab.cz/mkb a postupovat podle pokynů.

Informace o autorech jsou součástí registrace, nikoliv soutěžního příspěvku. Aktuální informace hledejte na stránkách www.buslab.cz/mkb. Případné dotazy je možné směrovat na adresu Dana Cvrčka: cvrcek (at) fit.vutbr.cz.

Pro formátování příspěvků můžete použít následující šablony pro Word a LaTeX. Příspěvky mohou být napsané v češtině, slovenštině, nebo angličtině.


Zasílání příspěvků

Letos používáme konferenční systém ConfTool.
Pro odevzdání příspěvku je třeba se zaregistrovat na
      ConftTool MKB2005 - co nejdříve
Na stejném místě odevzdávejte příspěvky.

Důležité termíny

Podání návrhů příspěvků:  14. listopadu 2005 - nový
Hodnocení do:  21. listopadu 2005
Oznámení výsledků:  23. listopadu 2005
Workshop:  1. - 2. prosince 2005

Hodnotící výbor

Mediální partneři